Skip to content

Vahva, mutta lempeä hakija- ja asiakaskokemuksen sanansaattaja

”Kaikille on paikkansa”, on lentävä lausahdus Businesslikessa ja tämä konkretisoitui myös omalla kohdallamme, kun Outi Ahorinta palasi Businesslikeen lähes kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Outi toi takaisin tullessaan tämäkkää kokemusta in-house rekrytoinnin maailmasta mm. päätöksenteon prosesseista isossa korporaatioissa sekä arvokasta ymmärrystä IT-alasta ja sen rekrytointien erityisluonteesta.

Outilla on erityinen kyky pureutua asiakasyrityksen kulttuuriin ja tunnistaa jo varhaisessa vaiheessa siihen sopiva oikeanlainen match. Hän osaa kuunnella tarkalla korvalla yrityksen tarinaa ja arvoja. Kandidaattivalinta ei kuitenkaan ole pelkkää kulttuuria ja oikeanlaista kemiaa. Kandidaatin substanssiosaamisen tärkeyttä ei voi unohtaa, sen selvittämiseksi tarvitaan taito kysyä oikeanlaisia kysymyksiä ja selvittää taustoja monipuolisesti.

Rekrytointi on aina kahden kauppa. Hakijalle tulee myös osata myydä työnantaja ja työtehtävä. Hyvä pohjatyö ja asiakkaan tuntemus tuo lisäarvoa molemmille osapuolille. Outi tekee kotitehtävänsä aina huolella ja siksi rekrytointi hänen kanssaan on luotettavissa käsissä. Outi on konsultoiva rekrytointiammattilainen, joka ymmärtää, millainen vaikutus konsultin toiminnalla asiakkaan edustajana on hakijakokemukseen ja yrityksen imagoon ja työnantajakuvaan. Nämä ovat Outille sydämen asioita ja yhtä aikaa kovaa ydintä.

Outille on erityisen tärkeää, että hakija tulee rekrytoinnin aikana nähdyksi ja kuulluksi ja kokee olonsa niin turvalliseksi, että saa tuotua parhaat puolensa esiin.  Rennossa keskustelussa ihmisen on aidoimmillaan. Nämä lämpimät kohtaamiset ovat kerryttäneet vuosien varrella huikean verkoston osaajia, joista asiakkaanamme pääset myös hyötymään. Outi on valmis kääntämään kaikki kivet ja männynkävyt, ja lainaakin itse mielellään Elastisen riimittelyä kuvaillessaan suhdettaan rekrytointityöhönsä:

”Koval duunilla asiat vaan onnistuu.
Kokeillaan ja sit taas noustaan jos kaadutaan.
Hanskat ei tipahda, periks ei anneta.
Ne sanoo et pysty, et voi, ei kannata.
Mun korvissa se kaikki kuulostaa haasteelt.
Ne saa luun kurkkuun saa ku tulosta taas teen.
Jatkan, jaksan vaikka väkisin.
Jos se ois helppoo, kaikki tekis nii.”

Etsitkö luotettavaa rekrytointikumppania?

Ota yhteyttä
Back To Top