skip to Main Content
Tyytyväinen Työntekijä On Yrityksen Ainoa Todellinen Tuloksentekijä

Tyytyväinen työntekijä on yrityksen ainoa todellinen tuloksentekijä

Tyytyväiset työntekijät sairastelevat vähemmän, altistuvat kiinnostuneisuutensa ja tarkkaavaisuutensa ansiosta työtapaturmiin harvemmin, ovat jopa satakertaisesti luovempia kuin tyytymättömät työkaverinsa ja tietysti myös monin verroin tuottavampia. Ja lisäksi he sitoutuvat työnantajaansa varmemmin ja pidemmäksi aikaa kuin ne, jotka eivät löydä paikkaansa organisaatiosta. Työtyytyväisyys ei ole höttöä, vaan kovaa ydintä!

Innostuksen tuottaminen on investointi

Työviihtyvyys ei ole vain yhden osapuolen käsissä. Innostuksen ja tyytyväisyyden tuottaminen on hyvän yrityksen tehtävä ja lisäksi uskomaton kilpailuetu! Työntekijä voi aina myös itse vaikuttaa omaan työonnellisuuteensa verkottumalla, olemalla aktiivinen, välittämällä asioista ja olemalla avoin sekä utelias uusien asioiden opettelulle. Toisten auttaminen ja anteliaisuus lisäävät myös onnellisuutta.

Työstään innostunut ihminen on tuloksentekijä

Tiedämme kaikki tarinan mädättävästä omenasta, mutta myös siitä miten ilo tarttuu. Eri tunteisiin liittyy erilaista toiminnallisuutta; pelko saa pakenemaan, suru hidastumaan ja ilo tarttumaan mahdollisuuksiin. Iloon ja onnellisuuteen liittyvät toiset ihmiset ja jakaminen. Happiness travels around. Taloudellisiin tavoitteisiin pääsemiseen eivät riitä prosessit, rakenteet, suunnitelmat, aikataulu, laskelmat tai ohjeet. Todellinen tuloksentekijä on työstään innostunut ihminen.

Powered by luottamus

Mitä ovat ne asiat, joilla yritykset voivat lisätä työntekijöidensä innostusta ja työtyytyväisyyttä?

Hyvä esimerkki, vaikka jo kulunut, on Zappoksen asiakaspalvelu. Yleinen käsitys puhelintyöstä oli, että se on pintapuolista, matalan autorisoinnin (ja usein myös vähäisen arvostuksen ja suuren vaihtuvuuden) tekemistä, joka sallii vain vähän luovuutta ja on tiukan prosessimaista tavoiteaikoineen ja -määrineen.

Zappoksen asiakaspalvelussa työntekijöille annettiin palvelumanuaalin sijaan vain kaksi ohjetta tehtävien hoitamiseen: ole oma itsesi ja käytä harkintakykyäsi. Luottamus siihen, että fiksut työntekijät kyllä hoitavat työnsä oli tämän toimintamallin kantava ajatus. Valta liitetään usein vain yrityksen avaintehtäviin, mutta toimii luottamuksen kautta yrityksen joka tasolla.

Työn omaksi kokemisen tunne on kaiken a ja o.  Hyvä esimiestyö, ylpeys omasta työpaikasta, oman työn suuremman merkityksen näkeminen, hyvät työkaverit, työyhteisöön kuulumisen fiilis ja omaan tekemiseen vaikuttamisen mahdollisuus ovat asioita , jotka antavat valtavasti energiaa ja ylläpitävät motivaatiota.

Etsitkö työntekijää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Marju Vuorensalmi

Marju Vuorensalmi

Johtava konsultti & partneri

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Back To Top