skip to Main Content
Työntekijäkokemus Businessliken Toimistolta

Työntekijäkokemus Businessliken toimistolta

Tämä on työntekijäkokemus Businessliken toimistolta ja sen kertoja on ex-työntekijämme Outi Ahorinta itse. Outi ehti työskennellä Businesslikessa lähes päivälleen seitsemän vuotta ennen siirtymistään uusiin tehtäviin ohjelmistoyrityksen HR-yksikköön.

Miten löysin tieni Businesslikeen

Elettiin elokuuta 2007. Oikotielle asettamani hakuvahti lähetti sähköpostiini Businessliken työpaikkailmoituksen, jossa haettiin henkilöstöassistenttia. Ilmoitus erottui edukseen muista. Tekstissä oli draivia (sitä kuuluisaa pilkettä silmäkulmassa), joka sai minut kiinnostumaan heti.

Haastattelussa ensimmäinen intuitioni oli: ihania ihmisiä töissä täällä! Haastattelu oli aito ja lämminhenkinen. Tunniksi sovittu haastattelu venyi kahteen. Seuraavalla haastattelukierroksella tapasin koko Businesslike-tiimin. Tunnelma oli rento ja välitön, kuin olisin tullut kotiin. Tässä haastattelussa minulle kerrottiin aikataulu, milloin kuulisin lopullisen päätöksen. Olin jo luopua toivosta, kunnes annetun deadlinen viimehetkillä, siis perjantaina juuri ennen kello neljää, soi puhelin. Minut oli valittu.  Olin häkeltynyt.

Työ alkoi kirjaimellisesti juhlallisin menoin

Työni alkoi juhlan merkeissä tai oikeammin pääsin juhliin jo ennen työsuhteeni alkua. Businesslike täytti juuri noihin aikoihin 15 vuotta ja juhlat pidettiin Grand Casinolla! Siellä pääsin tutustumaan heti koko porukkaan ja minut esiteltiin asiakkaille. Tuntui hienolta kuulua joukkoon, vaikka en ollut ollut vielä päivääkään töissä.

Pyrin aina löytämään työnhakijoille paikan, jossa he voisivat viihtyä yhtä hyvin

Perehdytykselle ei jäänyt paljoakaan aikaa, sillä toimeksiantoja tulvi ovista ja ikkunoista. Työ tekijäänsä opetti ja viihdyin alusta lähtien hurjan hyvin. Businessliken matala hierarkia sopi minulle loistavasti. Asioista oli helppo puhua, viestintä oli mutkatonta ja avoin ilmapiiri loi työlle loistavat puitteet. Työtehtäväni olivat monipuolisia ja kiinnostavia ja minulla oli maailman ihanimmat kollegat – en olisi voinut kuvitellakaan, että töihin meno voisi tuntua niin mukavalta. Tästä kokemuksesta oli työssäni paljon etua: pyrin aina löytämään työnhakijoille paikan, jossa he voisivat viihtyä yhtä hyvin.

Sain kasvaa omalla painollani, kahden vuoden päästä olin HR-koordinaattori, kohta konsultti ja viimeisen vuoden asiakkuuspäällikkö. Sain myös omia projekteja ja haluamani roolin it-tuessa. Onnistumiset lisäsivät motivaatiota; nautin suuresti siitä, että pystyin olemaan avuksi niin työnhakijoille kuin asiakkaillekin. Oli ihanaa löytää oikeita tekijöitä oikeisiin tehtäviin. Juuri niin kuin olimme määritelleet tavoitteeksemme: hyviä ihmisiä vain hyviin yrityksiin!

Miten voi toimia yritys, jossa on töissä vain naisia?

Minulta on usein näiden vuosien aikana kysytty, että miten yritys, jossa on töissä vain naisia, voi toimia? Loistavasti, vastasin.

Vuosien aikana hitsaannuimme yhteen paitsi työkavereina myös ystävinä. Jaoimme ilot ja surut, työssä ja sen ulkopuolella. Kävimme yhdessä Lontoossa ja Prahassa, juhlimme häitäni ja kahden poikani syntymää, yhdessä surimme myös rakkaan koirani poislähtöä. Yhdessä puhalsimme samaan hiileen ja zemppasimme toisiamme. Esinaisiltani olisin kaivannut kyllä enemmän rakentavaa kritiikkiä ja palautetta. Alkuvuosien kehityskeskusteluja totuuden nimessä kaipasin!

KIITOS

Uudet haasteet tarjoutuivat minulle ns. puskista ja tuli tunne, että tämä tarjottu kortti on katsottava meni syteen tai saveen. Olin täysin avoin Businesslikeen päin. Soitin heti ja kerroin tilanteen.

Kun puhun työstäni Businesslikessa, puhun siitä suurella sydämellä. Kiitos Paula ja Marju, Reetta ja Kristiina sekä Elina, johon ehdin tutustua vain vähän. Minulle oli etuoikeus olla töissä Businesslikessa ja tulen aina olemaan sydämessäni businesslikelainen. Kiitos myös Uranuksen Riku Malkki ja DB Managerin Ingar Mölder ja kaikki ihanat asiakkaat.

Me Businesslikessa uskomme, että menestys lähtee oikeista ihmisitä ja tyytyväisistä työntekijöistä. Uskotko sinä?

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä
Back To Top