Skip to content

Työnhaku: labyrintti, jossa on sata umpikujaa?

Henkilövalinta on usein mielipideasia. Se on näkökulma, ongelmanratkaisutilanne. Siinä yhdistyy tiede ja taide, tunne ja järki. Se on ostamista ja myymistä, saamista ja luopumista. Rekrytointipäätösten avaaminen ja perusteleminen on usein hyvin vaikeaa, mutta kuuluu silti moderniin rekrytointiin. Me alan ammattilaisina olemme sitoutuneet tekemään rekrytoinnin parhaiden käytäntöjen mukaan, syrjimättömyyden periaatteita noudattaen ja pitäen rimaa korkealla.

Vaikka lopulliset henkilövalinnat ja aikataulut eivät ole päätettävissämme, annamme rekrytointiprosessin kulusta ajantasaista informaatiota, hoidamme omaehtoisen hakijaviestinnän huolella ja varaamme aikaa hakijoiden kysymyksille. Meillä on aikaa siihen, mihin rekrytointeja oman työnsä ohessa tai muiden henkilöstö- ja henkilöstönkehittämisasioiden kanssa yrityksissä painivilla ammattilaisilla ei aina ole. Vastuullinen rekrytoija ei jätä ketään harhailemaan labyrinttiin.

Hyvin hoidettu rekrytointi on aina vähintään toivon pilkahdus

Vaikka rekrytointi on pääasiassa hylkäämistä, silti jokainen hakija voi saada hyvin hoidetusta rekrytointiprosessista jotain myös itselleen. Pelkkä sanallinen palaute voi olla arvokasta, eri hakuvaiheiden läpikäynti voi rohkaista ja kartuttaa kokemusta seuraavaa kertaa varten. CV:n sparrailu ja käydyt keskustelut voivat auttaa hakijaa pärjäämään paremmin työnhaussa jatkossa ja löytämään paikkansa työelämässä. Jokainen vauhditettu työura, tauon jälkeen raotettu työelämäportti, työmarkkina-arvoa nostattava urasteppi – kaikki ne kilahtavat myös yhteiseen laariin. Näin kannamme myös yhteiskunnallista vastuutamme pieni teko kerrallaan.

Luotettava rekrytointikonsultti on työnhakijan paras kaveri

Businessliken rekrytointityyli on asioihin paneutuva, mutta ketterä. Haluamme aidosti ymmärtää mitä yritysasiakkaamme tavoittelevat ja avata työnhakija-asiakkaillemme tehtävän sisältöä, organisaation kulttuuria ja toimintaympäristöä pintaa syvemmältä. Kun saatamme osapuolet neuvottelupöytään, tiedämme ettei kenenkään aika mene hukkaan ja tavoitteena on aina täysosuma.

Työnhakijalla on aina myös oikeus tulla unohdetuksi, mutta silloin ei ole kysymys rekrytoijan hasardista, vaan GDPR:stä!

Tämä blogi on julkaistu myös Henkilöstöpalveluyritysten liiton, HPL:n blogisarjassa: Vastuullinen rekrytointi, työntekijänäkökulma. 29.01.2021.

Avatar photo

Marju Vuorensalmi

Senior Consultat, Partner

Etsitkö luotettavaa rekrytointikumppania?

Ota yhteyttä
Back To Top