skip to Main Content

Tulevaisuuden työelämä ja rekrytointi

Slushin nosteessa

Slush saapui kaupunkiin, vaikka luonnon loskasta ei ollut merkkiäkään. Pöhinä ja kuplinta, rento letkeys ja positiivinen tulevaisuuden usko tuntuivat hetkeksi vallanneen lehdet, uutiset, somen ja koko Suomen! Ylpeys suomalaisesta sinnikkyydestä, idearikkaudesta, rohkeudesta ja yrittämisestä oli niin tässä ja nyt koko maailman ihasteltavana. Halu olla erinomainen, paras, on kaiken tekemisen ytimessä, jos haluamme yrityksinä menestyä kilpailussa tai yksilöinä työelämässä. Oma alani on rekrytointi. Siinä on aina kysymys perfect matchista ja yrityksen menestyksen mahdollistamisesta.

Luovuudella pärjäämme kaikissa olosuhteissa

Menestyäksemme tulevaisuuden työelämässä joudumme arvioimaan monia asioita uudelleen: Mikä synnyttää motivaation, mikä on yleissivistystä, miten yhdistämme ihmisen ja tietotekniikan jne.? Digitaalisuus ja globalisaatio vaikuttavat kaikkeen ja vieläpä yhtä aikaa. Emme voi olla varmoja, millaista työelämä on edes muutaman vuoden kuluttua saati, että pystyisimme täsmäkouluttamaan nuoremme tulevaisuuden ammatteihin.

Millaisia muotoja tulevaisuuden työllä on? Onko se downshiftausta vai upliftausta, yrittäjyyttä vai jotain muuta? Millaisia taitoja siinä tarvitsemme? Varmaa on vain, että ne jotka pystyvät toimimaan luovasti, selviävät kaikissa tilanteissa.

Parhaat kysymykset ja kyky synteesin tekemiseen

Rekrytoijan tehtävä on löytää asiakkaalleen paras mahdollinen työntekijä tehtävään. Rekrytoijina pärjäävät parhaiten ne, jotka osaavat tehdä parhaat kysymykset ja kandidaatteina ne, jotka pystyvät osoittamaan, että ymmärtävät syy seuraussuhteita, ilmiöitä ja niiden vaikuttimia sekä analysoimaan taitojaan niin, että ymmärtävät, mihin kaikkialle ne ovat siirrettävissä. Yhä enenevässä määrin työelämässä on siedettävä myös epävarmuutta, osattava suhtautua asioihin myönteisesti, oltava avulias ja valmis jakamaan tietoa, oltava joustava ja samalla kunnianhimoinen oman tekemisensä suhteen. Tiedetään myös, että geeneillä ja älyllä on tekemistä työelämässä menestymisen kanssa, mutta vieläkin määräävämpää näyttäisi olevan itse sinnikäs tekeminen ja sisäinen motivaatio – halua kehittyä ja oppia. Potentiaali.

Kun rekrytoijana luen työtodistuksia, katson aina ensimmäisen sivun alareunaa. Sieltä silmäni hakevat työstä annettuja arvioita. Kun soitan suosittelijalle, haluan kaivaa jotain erityistä persoonasta. Kun esittelen asiakkaalleni kandidaatin, haluan varmistaa wow-efektin Slushin hengessä!

Selailin päivänä muutamana suomalaisten rekrytointiyritysten englanninkielisiä käännössivuja. Olin tunnelmissa, sillä olin juuri lukenut omien nettisivujemme ensimmäiset Lontoosta asti tulleet käännösversiot. Eräiltä sivuilta luin perustelut siitä, miksi käyttää rekrytointiyritystä:

With us you can focus on more important things.

More important things? Delete, delete, delete: With us you can focus on the most important thing in your company’s future -recruiting.

Tarvitsetko apua rekrytointiin? Ota yhteyttä! Autamme mielellämme.

Marju Vuorensalmi

Marju Vuorensalmi

Johtava konsultti & partneri

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Back To Top