skip to Main Content
Tee Työnhaustasi 50 % Tehokkaampaa

Tee työnhaustasi 50 % tehokkaampaa

Työpaikkailmoituksiin tulee massoittain loistavia hakemuksia. Harhaluulo! Hakemuksia voi tulla paljon, mutta ne eivät kaikki ole loistavia.

Duunitorin tänä vuonna (2016) tekemän Kansallisen Rekrytointitutkimuksen mukaan vain noin puolet työnhakijoista räätälöi CV:nsä haettavaan tehtävään, ja sama määrä, n. 50 %, soittaa yritykseen ennen hakemuksen lähettämistä ja selvittää asioita, joilla pystyy erottautumaan hakuprosessissa ja terävöittämään viestiään. Hyvinkin ohjatussa ja luovuutta rajoittavassa prosessissa voi siis tehdä paljon, 50 prosenttia enemmän, erottuakseen positiivisesti hakijajoukosta.

CV:n roolista työnhaussa ollaan nyt jo montaa mieltä ja sen tulevaisuuden tarpeellisuutta kyseenalaistetaan rankastikin. Työnhakuun toivotaan uutta CV:stä vapaata ajattelumallia.

Tunnen päättäjiä, jotka eivät halua nähdä yhtään CV:tä, ja niitä, jotka lukevat niitä pilkun ja sanan tarkasti, myös niiltä osin kuin mitä tarkoituksella tai tahtomatta on jätetty kirjoittamatta.

Rekrytointitilanteessa on tarve vertailla kandidaatteja ja jäsentää asioita. Se onnistuu hyvin CV:n avulla. Suuri osa yrityksistä haluaa edelleen CV:n ja siksi siihen kannattaa myös panostaa.  Eikä sen  tietenkään tarvitse olla perinteinen ja persoonaton.

Kun ”työnhakupaketti” on hyvin kasattu, ei haastatteluun pääsy olekaan enää epätoivoinen tehtävä, vaan hyvin valmisteltu toivorikas ja tavoitteellinen projekti. Käy siis läpi CV, hakemus ja LinkedIn-profiilisi, ja varmista, että ne kertovat sinusta yhtenäistä tarinaa.

Ota extra 50 % tehoa työnhakuun – räätälöi CV!

Tutustu muihin työnhaun vinkkeihimme tai ole yhteydessä Businessliken konsultteihin jos kaipaat neuvoja työnhakuun. Autamme mielellämme!

Seuraa Businesslikea myös Facebookissa ja LinkedInissä ja näet kauttamme avautuvat työpaikat.

ONNEA TYÖNHAKUUSI!

Marju Vuorensalmi

Marju Vuorensalmi

Johtava konsultti & partneri

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Back To Top