skip to Main Content
Tavoitteellinen Ja Tuloksekas Työnhaku

Tavoitteellinen ja tuloksekas työnhaku

Työnhaun voi mieltää oman osaamisen markkinointina, jossa mahdollisena asiakkaana on työn­antajaehdokas ja tuotteena oma osaa­minen. Markkinointimateriaalina toimii CV ja työhakemus.

TYÖNHAKUSTRATEGIA JÄMÄKÖITTÄÄ PROSESSIA

Kun työnhaku tulee ajankohtaiseksi, se kannattaa aloittaa suunnittelemalla ja aikatauluttamalla oma työnhakupro­sessi.

Arvioi, mitkä tehtävät tulevan työpaikan löytämiseksi ovat erittäin tärkeitä ja mitkä vähemmän olennaisia. Kun olet poiminut suunnitelmastasi ne asiat, jotka koet olevan tärkeitä juuri oman työnhakusi kannalta, laadi suunnitelma, mihin toimiin ryhdyt niiden toteuttamiseksi. Älä hajota resurssejasi kohtuuttomasti, vaan keskity itsellesi oleellisiin asioihin esimerkiksi oman kontaktiverkoston hyödyntämiseen ja tiedon hankintaan kiinnostavien yritysten rekrytointitilanteesta. Aikatauluta tehtävät, jotta työnhaku pysyy napakkana ja määrä­tietoisena.

TYÖNANTAJANÄKÖKULMAN YMMÄRTÄMINEN SELKEYTTÄÄ OMAA TOIMINTAA

Työnhakijana hyödyt siitä, että tiedostat koko prosessin ajan työnantajanäkökulman. Rekrytointi missä tahansa organisaatiossa on resursseja runsaasti vievä prosessi, johon sisältyy lisäksi paljon riskejä. Näitä riskejä pyritään minimoimaan rekrytoinnin aikana muun muassa haastattelemalla monipuolisesti, keskustelemalla suosittelijoiden kanssa, tutkimalla työtodistusten arvioita sekä erilaisten testi- ja arviointityökalujen avulla.

Rekrytointipäätöstä tehdessä työnantaja pyrkii selvittämään, miten kandidaatin osaaminen sopii tehtävään. Lisäksi motivaatio ja henkilön sopivuus kyseisen organisaation kulttuuriin ja omaan tiimiin ovat työnantajan näkökulmasta kiinnostavia ja tärkeitä asioita.

KETTERÄ TAHTOTILA AVAA MAISEMAA TYÖNHAUSSA

Tietoinen tavoitteen asettaminen on keskeinen asia työnhaussa. Jopa melko epätarkka näkemys siitä, mihin toiminnallasi pyrit, on parempi kuin ei näkemystä ollenkaan, sillä jonkin­lainen näkemys päämäärästä antaa rohkaisua ja johtaa oikean­ suuntaiseen toimintaan. Karkeahko näkemys suunnasta voi olla parempi kuin erittäin rajattu, koska tarkka näkemys rajoittaa näkemästä mahdolli­suuksia laaja-alaisesti.

Taitava työnhakija:

  • Jäsentelee oman osaamisensa ja ammatillisen kiinnostuksen kohteensa
  • Tutkii avoimin mielin ja aktiivisesti mahdollisuuksia ja työpaikkatarjontaa
  • Tekee tietoisia valintoja, on itsekin kriittinen
  • Laatii hyvän ’markkinointimateriaalin’, hankkii riittävät taustatiedot kohteena olevasta yrityksestä ja työtehtävästä sekä valmistautuu huolella haastatteluun
  • Toimii ketterästi ja lähtee selvittämään rohkeasti kiinnostavilta vaikuttavia mahdollisuuksia

Tutustu muihin työnhaun vinkkeihimme tai ole yhteydessä Businessliken konsultteihin jos kaipaat neuvoja työnhakuun. Autamme mielellämme!

Seuraa Businesslikea myös Facebookissa ja LinkedInissä ja näet kauttamme avautuvat työpaikat.

ONNEA TYÖNHAKUUSI!

Kristiina Palmu

Kristiina Palmu

Asiakkuuspäällikkö / seniorikonsultti

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Back To Top