skip to Main Content

Sähköisen työhakemuksen täyttäminen Businesslikeen

Haluathan antaa osaamisestasi, työkokemuksestasi, tavoitteistasi ja itsestäsi parhaan kuvan hakiessasi työtä?

Täyttämällä Businessliken sähköisen työhakemuksen hyvin ja liittämällä siihen informatiivisen CV:n, kerrot meille parhaalla tavalla, kuka olet sekä millaista työtä etsit.

Tässä muutamia vinkkejä hakemuksen täyttämiseen kauttamme:

1. Täyttämällä sähköisen hakemuksen, tallennat samalla tietosi rekrytointijärjestelmäämme, jota käytämme myös hakukoneena

Businessliken rekrytointijärjestelmä on meille tärkeä työkalu, jota käytämme päivittäin. Se vaiva, jonka näet omien tietojesi täyttämisessä järjestelmään, on suora satsaus työnhakuusi. Käytämme järjestelmää hakemusten läpikäynnissä, arvioinneissa, rekrytointien hallinnoinnissa sekä hakijaviestinnässä. Järjestelmä toimii meillä myös hakukoneena kun etsimme sopivia hakijoita avautuviin tehtäviin.

2. Sinun tarvitsee täyttää hakemus vain kerran

Olemme pyrkineet tekemään työn hakemisen sinulle mahdollisimman helpoksi sen jälkeen, kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi ja tietosi.

Jos lähetät meille avoimen hakemuksen, huomioimme sinut kaikissa rekrytoinneissa, joihin taustasi on mielestämme sopiva tai joista olet kertonut olevasi kiinnostunut.

Olemalla itse aktiivinen ja ilmoittamalla meille kun löydät sinua kiinnostavan työpaikan, edistät luonnollisesti omaa työllistymistäsi. Voimme tällöin siirtää hakemuksesi aina kulloinkin avoinna olevaan tehtävään, eikä sinun tarvitse täyttää uutta hakemusta. CV:n räätälöinti voi silloinkin olla paikallaan, mutta siitä vinkkaamme sinulle erikseen.

Jos haet jotain tiettyä tehtävää, lähetät hakemuksesi kohdennetusti juuri kyseiseen tehtävään. Jos hakusi ei ensimmäisellä kerralla tärppää, voimme siirtää hakemustasi toiseen, sinua myös kiinnostavaan tehtävään niin halutessasi. Näin sinun ei taaskaan tarvitse täyttää uutta hakemusta. Soitto tai sähköposti kiinnostuksestasi uutta tehtävää kohtaan riittää.

Hakemukset säilyvät järjestelmässämme kuitenkin vain rajallisen ajan, sillä emme kerää pönöttävää CV-tietopankkia. Jos hakemuksesi ei johda haastatteluun, hakemukset poistuvat järjestelmästämme automaattisesti noin kuuden kuukauden sisällä.

3. Businesslike on myös aktiivinen toimija ja työmahdollisuuksien tarjoaja

Myös Businesslike on aktiivinen työn tarjoaja. Rekrytointitapamme on ns. hybridi eli etsimme osan kandidaateista aina omasta järjestelmästämme ja jo olemassa olevista hakemuksista. Jos siis tiedämme sinusta tarpeeksi (olet täyttänyt hakemuksen hyvin ja liitteenä on asiallinen CV), osaamme tarjota sinulle kiinnostavia töitä vaikka emme ole vielä tavanneetkaan.

Rekrytointijärjestelmämme toimii tehokkaana hakukoneena, mutta vain, jos olet täyttänyt kaikki työnhakusi kannalta relevantit asiat!

4. Käytä sähköisen hakemuksen esittely-kenttä hyväksesi ja kerro meille itsestäsi CV:tä enemmän

Sinun kannattaa täyttää kaikki sähköisen hakemuksen kohdat, joista sinulla on osaamista ja joista olet kiinnostunut, vaikka ne eivät liittyisikään juuri hakemaasi tehtävään. Se on tapa kertoa meille mitä kaikkea osaat ja mistä olet kiinnostunut.

Kerro meille kolmesta viimeisimmästä työtehtävästäsi, koulutustaustasi ja ehkä tärkeimmät käymäsi kurssit. Määrittele myös kieli- sekä IT-taitosi. Meidän on lisäksi tärkeää tietää, mistä etsit työtä, oletko kiinnostunut vain vakituisista vai myös määräaikaisista töistä, milloin voit aloittaa ja onko sinulla irtisanomisaikaa. Palkkahaarukka on useimmiten myös meille arvokas tieto.

Käytä aina hyväksesi hakemuksen esittely kenttä, jossa voit kertoa itsestäsi strukturoitua lomaketta vivahteikkaammin. Kerro meille millainen tyyppi olet, missä olet parhaimmillasi ja mitä haluat seuraavaksi tehdä!

Liitä mukaan myös hyvin tehty CV. Jos työnkuvaus on suomeksi, haluamme useimmiten CV:n suomeksi ja jos esim. englanniksi, niin laitathan liitteeksi englannin kielisen version.

5. Valokuva on persoonallinen lisä

Selfie tai virallisempi otos – pääasia, että kuva kertoo sinun työminästä.

6. Varmista, että yhteystiedot ovat oikein

Ennen lähettämistä, varmista vielä, että yhteystietosi ovat kunnossa. Oikea sähköpostiosoite varmistaa, että saat tietoa rekrytointien etenemisestä silloinkin kun emme ole sinuun puhelimitse yhteydessä.

Rekrytontiprosessiimme voit tutustua täältä.

Tutustu muihin työnhaun vinkkeihimme tai ole yhteydessä Businessliken konsultteihin jos kaipaat neuvoja työnhakuun. Autamme mielellämme!

Seuraa Businesslikea myös Facebookissa ja LinkedInissä ja näet kauttamme avautuvat työpaikat.

ONNEA TYÖNHAKUUSI!  

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä
Back To Top