skip to Main Content
Rekrytoinnin Kaikenlaiset Sankarit

Rekrytoinnin kaikenlaiset sankarit

Sain vastikään sähköpostin kaverilta, jonka olin tavannut työhaastattelun merkeissä jo jokin aika sitten. Olimme avanneet keskusteluja muutamastakin työtehtävästä vaativien taloushallinnon tehtävin saralla pääsemättä kuitenkaan aivan maaliin asti. On aina mukavaa, kun ne ihmiset, joita vuoden varrella tapaa, pitävät yhteyttä; laittavat viestiä omista uusista työkuvioistaan tai muistuttelevat olemassaolostaan, ovat siis aktiivisia työnhaussaan!

Tämän tarinan haluan jakaa (kirjoittajan luvalla), sillä siinä kiteytyy monen työnhakijan rekrytointikokemukset suorastaan tragikoomisella tavalla. Tämä juttu on paitsi itkettävän naurattavaa luettavaa, myös vakava muistutus siitä mitä työnhakijat meiltä itseämme ammattilaisiksi kutsuvilta rekrytoijilta odottavat (ja ansaitsevat) ja mitä todellisuudessa usein saavat.

’Moro Marju,

Kahlasin teidän kauttanne paria työnhakua viime vuonna. Ajattelin laittaa sinulle viestiä vielä näin jälkikäteen.

Hain töitä aktiivisesti melkein 9 kuukautta ja olin tekemisissä aivan valtavan rekryfirmasuman kanssa. Kävin haastattelussa niin isojen bulkkirekrytalojen kuin pienempienkin putiikkien luona. Vaikka emme päässeetkään missään rekryssämme maaliin asti, halusin laittaa sinulle viestiä, nyt kun olen tällä erää tästä työnhaku purgatorysta selvinnyt: minulle jäi teidän toiminnastanne aivan erityisen positiivinen kuva kilpailijoihin verrattuna. Ainoana rekryfirmana minulle jäi sellainen kuva, että ”tajusitte” minkälainen henkilö olen ja minkälaisessa paikassa saattaisin viihtyä. Uskon kyllä ihan aidosti, että teillä on asiakkuuksia, joiden kanssa olette tehneet yhteistyötä todella pitkään.

Hauskimpana muistona tästä mylläkästä oli kyllä X Oy:n ”työhaastattelu” Controller tehtävään, jossa haastattelija ei ollut lukenut CV:täni etukäteen ja ”haastattelu” kesti 10 min kun haastattelija luki minulle työpaikkailmoituksen tekstin koneen ruudulta ja kysyi jokaisen lauseen jälkeen onko tämä minulle tuttua. Kyseessä olevassa firmassa Controller toimisi myös SAP-pääkäyttäjänä, mutta haastattelijalla ei ollut harmainta aavistusta mikä se sellainen sappi on… ehkä jotain tekemistä niiden kivien kanssa, sanoin auttavasti.

Aloitin nyt viime kuussa uudessa työpaikassa Business Sales tiimissä ja meininki on erinomainen.

Ystävällisin terveisin,

Tuukka’

Marju Vuorensalmi

Marju Vuorensalmi

Johtava konsultti & partneri

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Back To Top