skip to Main Content
“Odotan Kumppaneilta Laatua”

“Odotan kumppaneilta laatua”

Businesslike on kulkenut henkilöstöjohtaja Päivi Holmqvistin mukana työpaikasta toiseen. Paljon itsekin rekrytointeja tehneenä hän osaa arvostaa luotettavan yhteistyökumppanin merkitystä.

Nopeus ja ketteryys, Analyse²:ssa liiketoimintojen tukifunktioista vastaava johtaja Päivi Holmqvist nimeää Businessliken vahvuuksiksi.

– Toki omalla kohdallani eduksi voi lukea myös pitkän asiakassuhteen. Rekrytointi Businessliken kautta on helppoa, kun tunnemme toisemme: minä tiedän, missä mennään, he puolestaan tietävät minun odotukseni. Pakko myöntää, mutta odotan yhteistyökumppaneiltani vain ja ainoastaan huippulaatua. Businessliken kohdalla yllätyn kerta toisensa jälkeen siitä, että he eivät ainoastaan tee sitä, mitä lupaavat, vaan enemmän.

”Voin luottaa, että asiat hoituvat”

Onnistuneen rekrytoinnin perusteena Holmqvist pitää sitä, että ammattilainen pystyy valitsemaan oikeat ihmiset oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.

– Toinen merkittävä seikka on keskinäinen luottamus. Voin luottaa siihen, että saan, mitä tilaan.

Holmqvist aloitti Analyse²:ssa syksyllä 2013. Uuteen työpaikkaansa hän siirtyi päivittäistavarakaupan alalta, jota ennen hän työskenteli rahoitusalalla. Yhteistä nykyisessä ja entisissä työpaikoissa on, että jokaisessa mukana on ollut Businesslike.

– Perin Businessliken aikoinaan esimieheltäni. Olen aina tehnyt itse päätökset yhteistyökumppaneista, mutta tämän vinkin halusin tarkistaa. Ja näin jälkikäteen voin sanoa, että hyvä näin, Holmqvist nauraa.

– Saan jatkuvasti yhteydenottoja, joista kieltäydyn ystävällisesti kiittäen. Mielestäni on kuitenkin vain hyvä asia, että palveluntarjoajia on paljon. Kilpailu tekee alalla kuin alalla hyvää.

Esimerkkinä yhteistyöstä Holmqvist mainitsee tapauksen edellisestä työpaikastaan: hän jäi lomalle tietoisena siitä, että rekrytointiprosessi on kesken.

– Kun palasin lomalta, uusi henkilö oli aloittanut työssään. On ihanaa, kun voi luottaa, että asiat hoituvat vaikkei itse olekaan paikalla valvomassa. Voisin heittää Businesslikeen pallon mistä tahansa rekrytoinnista toimenkuvasta riippumatta.

Myös nykyisessä tehtävässään hän on hyödyntänyt yhteistyökumppaninsa palveluita.

– Meillä oli tarvetta markkinatutkijoiksi ja aikataulu oli tiukka. Yksikön johtaja soitti minulle huolestuneena, että tarvitsemme työntekijöitä ylihuomiseksi. Itse pystyin olemaan rauhallisilla mielin, sillä vuosien kokemuksella tiesin, että homma hoituu. Uudet työntekijät olivat meillä määräpäivänä tehtävissään, Holmqvist kertoo.

Mutkatonta palvelua

HR-ammattilaisena Holmqvist osaisi rekrytoida myös itse. Rekrytoinnin ulkoistaminen on kuitenkin kiireisessä arjessa iso asia.

– Minun ei olisi pakko käyttää ulkopuolista rekrytoijaa. Businessliken kanssa en kuitenkaan näe mitään syytä, miksi en käyttäisi heitä. Tämä on kaikin puolin win-win, sillä hyödyntämällä heidän palveluitaan pystyn käyttämään omaa aikaani tehokkaammin.

Yhteydenpito Businessliken kanssa tapahtuu pääosin puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestein.

– Olisi toki mukava tavata useammin, mutta kiire estää, Holmqvist harmittelee.

– Olemme kuitenkin yhteydessä puolin ja toisin aina tarpeen mukaan ja muulloinkin. Businesslikella on myös mukava tapa huomioida asiakkaitaan ympäri vuoden.

Holmqvist ei myöskään ihmettele Businessliken saamia hyviä arviointeja asiakastyytyväisyysmittauksissa.

Toimiston hyvä sijainti, ihmisten helposti lähestyttävyys sekä prosessiosaaminen hyvällä otteella, Holmqvist kiteyttää.

– On tärkeää muistaa, että rekrytointifirmalla on aina kahdet asiakkaat: sekä työnhakijat että palvelun ostajat. Paineet tulevat molemmilta suunnilta. Hyvää palvelua ei voi harjoitella, se tulee ihmisistä itsestään.

Analyse² on yksityinen, vuonna 2004 perustettu yritys, joka tarjoaa päivittäistavarakaupoille ja tavarantoimittajille ratkaisuja valikoiman optimoimiseen kuluttajalähtöisesti. Analyse²  työllistää yli 130 ammattilaista, ja sen päätoimipaikka on Espoossa. Toimistot sijaitsevat Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Brasiliassa.

Teksti: Hanna Ojanpää

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä
Back To Top