skip to Main Content
Millainen On Hyvä Rekrytointiprosessi?

Millainen on hyvä rekrytointiprosessi?

Työnantaja- ja yrityskuvaa rakentavat teot, eivät sanat. Hyvin hoidettu rekrytointiprosessi on teko, joka jättää hakijaan ikuisen positiivisen muistijäljen.

Digi ja some tekevät rekrytoinnista yhä dynaamisempaa ja viestinnällisempää. Teknologia tarjoaa nopeille, empaattisille ja läpinäkyville toimijoille työvälineitä kilpailussa parhaista.

Millainen on hyvä työpaikkailmoitus, joka käynnistää rekrytoinnin?

1. Se on rehellinen ja kiinnostava.

Totuudellinen liioittelu voi toimia hetkellisesti muutenkin kuin politiikassa, mutta pysyviä vaikutuksia saadaan vain avoimuudella.

2. Se on taustoittava.

Se kertoo yrityksestä muutakin kuin osoitteen. Se kertoo sanoin tai kuvin yrityksen kulttuurista, arvoista, ihmisistä ja maailmasta, jossa yritys toimii.

3. Se kertoo mitä tarjoat, ei ainoastaan mitä vaadit.

Lista toiveista kuuluu Korvatunturille. Älä vaadi turhia! Kerro mitä yrityksesi voi tarjota työntekijöille. Tavalliset aidot asiat riittävät suurimmalle osalle hakijoista, sellaiset kuten hyvä perehdytys, lomatuuraaja, kouluttautumis- ja etenemismahdollisuudet, työsuhde-edut.

4. Se on selkeä ja aikataulutettu.

Aina tarvitaan myös konkreettiset perustiedot siitä, miten tehtävää haetaan, mitä hakemukseen tulee liittää, milloin hakuaika päättyy ja milloin hakija voi odottaa palautetta.

Mitä muuta hyvään rekrytointiin kuuluu?

Rekrytointi on pääasiassa hylkäämistä, ja aina myös viestintää. Dialogi kuuluu moderniin rekrytointiin.

Kerro työnhakijoille kuulumisia, kerro missä rekrytoinnissa kulloinkin mennään.  Kiitä hakemuksesta, anna väliaikatietoja, jos rekrytointi venyy, ole hakijoiden käytettävissä vastataksesi hakua koskeviin kysymyksiin silloin, kun olet luvannut, vastaa soittopyyntöihin – osoita arvostusta hakijoita kohtaan.

Panosta haastatteluun.

Vaadi samaa itseltäsi mitä vaadit haastateltavaltasi; ole ajoissa ja valmistautuneena.

Ole kunnioittava.

Vaikka rekrytoinnin lopputulos olisi hakijalle pettymys, on kannustava palaute ja kunnioittava käytös lämpöinen päätös, joka jää varmasti tunteeseen ja mieleen.

Tarvitsetko apua rekrytointiin? Ota yhteyttä! Autamme mielellämme.

Marju Vuorensalmi

Marju Vuorensalmi

Johtava konsultti & partneri

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Back To Top