skip to Main Content
Millainen On Hyvä CV?

Millainen on hyvä CV?

Oletko kuullut ’human-voiced resumesta’?

Mitenköhän sen voisi kääntää suomeksi? Kysymys on CV:stä, jossa kerrot itsestäsi ja tekemisistäsi tarinamaisesti ihmiseltä ihmiselle siten, että sen luettuaan voi melkeinpä mielessään nähdä kuka ja millainen olet. Se kertoo sinusta kiinnostavalla tavalla enemmän kuin perinteinen CV, joka helposti muodostuu luettelomaiseksi listaukseksi työpaikkoja ja -tehtäviä hakukoneiden tunnistamin täkysanoin ja, jossa vilisee kapulakieltä ja ammattitermistöä.

Millainen on hyvä CV?

Hyvän CV:n tunnistaa aina siitä, että se on siisti ja silmäiltävä, looginen, kronologinen, nykyisyydestä alkava, virheetön, helppolukuinen, informatiivinen, mutta ei liian pitkä ja se on aina laadittu haettavaa tehtävää varten. Se kertoo osaamisestasi, työtyylistäsi ja sinusta persoonana. Se vakuuttaa lukijan, että sinut kannattaa tavata! Hyvä CV taustoittaa, mutta luotaa myös tulevaisuuteen. Hyvästä CV:stä löytyy siis aina myös suunta tulevaisuuteen.

Kerro tarina

Tarinallisuutta CV:en saat esimerkiksi näin:

  • Kuvaile lyhyesti yrityksistä, joissa olet työskennellyt. Luo lukijalle ympäristö ja näkymä, jossa olet saanut asioita aikaiseksi. Yrityksen toimiala, koko, toimintaympäristö, haasteet – valitse näkökulma, joka sopii tarkoitukseen. Räätälöinti on aivan oleellinen toimivuuden tae.
  • Kerro työstäsi saavutusten tai tekemisen kautta, älä tyydy listaamaan pelkkiä tehtäviä. Kerro kustakin roolistasi jokin konkreettinen esimerkki, jossa onnistuit ja josta sait kiitosta. Valitse sellainen, joka tukee tavoitettasi!
  • Valitse CV:n ja tarinan tyyli hakemaasi tehtävää vastaavaksi. Voiko siinä olla pilkettä silmäkulmassa vai pysytteletkö tiukan asiallisessa sävyssä.
  • Parempi, kuin kertoa olevansa esimerkiksi hyvä kirjoittaja ja viestijä on kirjoittaa hyvä ja naseva CV, ja tehdä se vieläpä hakuilmoituksen tyyliä vastaavaksi. Näyttö on sanaa vahvempi!
    Tarinaan kuuluu, että lukija pääsee tunnelmaan ja tulkintaan, se ei ole luettelo faktoja!

Sinulla voi hyvin olla erityylisiä CV:tä sen mukaan mitä ja minne haet.

Työnhaussa sinulla on myös hyvä olla LinkedIn-profiili kunnossa. Hyviä ohjeita sen laadintaan saat TÄSTÄ. LinkedIn on ilmainen palvelu ja se auttaa sinua verkostoitumaan ihmisiin ja yrityksiin. Lisäksi löydät sieltä mielenkiintoisia artikkeleita ja uutisia.

CV:n laatiminen ja LinkedInin päivittäminen vaativat aikaa ja keskittymistä, joten niiden tekemiseen on hyvä varata rauhallinen hetki.

Tutustu muihin työnhaun vinkkeihimme tai ole yhteydessä Businessliken konsultteihin jos kaipaat neuvoja työnhakuun. Autamme mielellämme!

Seuraa Businesslikea myös Facebookissa ja LinkedInissä ja näet kauttamme avautuvat työpaikat.

ONNEA TYÖNHAKUUSI!

Marju Vuorensalmi

Marju Vuorensalmi

Johtava konsultti & partneri

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Back To Top