skip to Main Content
Lokaali Rekrytointiboutique Ja Voimistuva Kansainvälinen Yhteistyö

Lokaali rekrytointiboutique ja voimistuva kansainvälinen yhteistyö

Pienenä toimistotehtäviin fokusoituneena henkilöstöalan yrityksenä miellämme itsemme vahvasti paikalliseksi toimijaksi. Tästä huolimatta työmme on yhä enenemässä määrin kiehtovan glokaalia.

Työntekijän porttina maailmalle

Kansainvälinen rajapinta on ollut mukana toiminnassamme koko olemassaolomme ajan – jo muutaman vuosikymmenen verran. Kansainvälisyys on saattanut tarkoittaa muun muassa sitä, että kauttamme vuokrattu työntekijä on sijoittunut eri maahan projektitehtäviin.

Viime vuosina kansainvälisten kohtaamisten tahti on merkittävästi kiihtynyt ja monipuolistunut arjessamme kaikilla tekemisen saroilla.

Talentteja vähän kauempaakin

Yhä useamman asiakkaamme organisaation aito työkieli on nykyisin englanti. Koska niin sisäiset palaverit kuin kahvihuonekeskustelutkin käydään englanniksi, on potentiaalisten kandidaattien ryhmä monipuolistunut niin kielellisesti kuin sitä kautta kulttuuritaustaisestikin.

Työnhakijoina ja haastateltavinamme on kasvavassa määrin äidinkielenään muuta kuin suomea puhuvia alansa ammattilaisia. Näin ollen myös rekrytoinnin kautta asiakasyrityksiin suoraan työllistyneet tai kauttamme vuokratyöntekijöinä työskentelevät henkilöt ovat entistä useammin muita kuin kantasuomalaisia.

Rekrytoiva esimies kohdataan usein digiajan työkalujen avulla

Tyypillisesti tärkein kontaktimme asiakkaan organisaatiossa on rekrytoiva esimies. Heistä yhä useampi puhuu ainoana yhteisenä kielenämme englantia.

Rekrytointia tekevä esimies voi olla joko töissä Suomessa tai hoitaa rekrytointia jostain muusta maasta käsin. Näissä tilanteissa etsimämme työntekijä sijoittuu useimmiten Suomen organisaatioon, ja tulee etäjohdetuksi Lyncin kaltaisten etäjohtamiseen sopivien virtuaalisten ohjelmien kautta.

Myös meidän yhteydenpitomme asiakkaaseemme tapahtuu näissä tilanteissa etupäässä digiajan työkalujen avulla. Välillä on kuitenkin todella mukava päästä istumaan saman pöydän ääreen toimistollamme. Tapaamiset hoituvat useimmiten tehokkaan napakasti ja rekrytoivan esimiehen matka jatkuu joko omaa Suomen tiimiä tapaamaan tai lentokentälle kotimatkan tekoon.

Konsultin asiantuntijarooli monipuolistuu ja rikastuu

Konsultin rooli monipuolistuu ja muuttuu entistä kiehtovammaksi voimistuvan kansainvälisen yhteistyön myötä. Työpäivät rikastuvat ja mahdollisuudet hyödyntää aiempaa enemmän niin kielitaitoa kuin kulttuurien välisiä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja kasvavat. Esimerkiksi sopimusneuvottelut pienen paikallisen toimiston ja globaalisti toimivan jättimäisen organisaation välillä voivat olla hyvinkin mielenkiintoisia ja haastavia.

Konsultti toimii yhä vahvemmin paikallisena asiantuntijana asiakasyritykselleen muun muassa maakohtaisissa työlainsäädäntökysymyksissä sekä työsuhteen hoitamiseen liittyvissä asioissa. Asiakasyrityksien HR- ja lakitoiminnotkin kun ovat nykyään usein muualla kuin Suomessa.

On avartavaa ja huikean mielenkiintoista olla paikallisena rekrytoinnin ammattilaisena mukana voimistuvassa kansainvälisessä yhteistyössä. Kansainvälistyvä arki tarkoittaa välillä reippaitakin loikkia omalta vakiintuneelta mukavuusalueelta pois. Mahtavaa! – sillä lekottelu liian leppoisissa ja ennakoitavissa tunnelmissa johtaa väistämättä ammatilliseen näivettymiseen ja tasapaksuun arkeen.

Tarvitsetko apua rekrytointiin? Ota yhteyttä! Autamme mielellämme.

Kristiina Palmu

Kristiina Palmu

Asiakkuuspäällikkö / seniorikonsultti

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Back To Top