Skip to content

5 rekrytointivinkkiä, joilla onnistut – hakemalla vain valmista voit menettää timantin

Työntekijöiden rekrytointi on näinä päivinä haastavaa. Pullonkauloja on yllättävissäkin paikoissa. Kun organisaationa tiedät mitä haet, mutta et maalaa itseäsi liian ahtaaseen nurkkaan pääset rekrytoinnissa parhaaseen lopputulokseen. Jos olet tiukan paikan tullen valmis hölläämään jonkin verran osaamisvaatimuksissa ja luotat siihen, että oppimiskyky ja muut vastaavat taidot voivat kompensoida puuttuvaa osaamista, on rekrytoinnissakin enemmän vaihtoehtoja.

  1. Tutustu hakijoihin ja anna myös heille mahdollisuus tutustua yritykseen ja esimieheen

Käytä aikaa haastatteluun ja kandidaattiin tutustumiseen, näin osoitat kiinnostusta hakijoita kohtaan. Vaikka käyttäisitkin rekrytointiyritystä, joka on jo vähintään kertaalleen kandidaatit haastatellut, älä silti ohita tätä vaihetta kevyesti! Muista, että myös hakija on tekemässä aktiivista valintaa. Antamalla välipalautetta sitoutat hakijan prosessiin ja pidät tilanteen hallinnassasi.

  1. Hakemalla vain valmista voit menettää timantin

Liian tiukat kriteerit työntekijän aiemmasta työkokemuksesta ja taustasta voivat sulkea pois kirkkaimman timantin. Älä mallaa hakijoiden cv:tä yksi yhteen hakukriteerien kanssa, vaan anna mahdollisuus myös ihmisen muille kyvyille. Oppimiskyky, motivaatiotekijät, sosiaaliset taidot, realistiset odotukset työpaikkaa kohtaan, työntekijän asenne sekä esimies- tai esiintymistaidot voivat hyvinkin kompensoida puuttuvaa osaamista.

  1. Älä anna ihastuksen viedä jalkoja alta – muista myös osaaminen

Persoona ja tyyppi ovat todella tärkeitä juttuja, mutta välttämättömimmän kohdalla muista myös osaaminen!  Pintaan ihastuminen voi johtaa harhaan. Rekrytointikonsultit esittelevät usein skaalan potentiaalisia kandidaatteja junioreista kokeneisiin osaajiin tehtävän suomissa puitteissa. Ole realisti ja mieti tehtävän vaatimusten ja esimiestyön kannalta onko sinulla aikaa tukea aloittelijaa tai onko kokeneelle hakijalle tarjolla riittävästi haastetta.

  1. Jos haluat erilaisuutta, ole valmis muuttumaan

Usein rekrytoinnilla haetaan tehtävään, tiimiin tai yritykseen jotain uutta. Jos hakija valitaan tehtävään erilaisuutensa vuoksi ja tuomaan organisaatioon muutosta, on organisaationkin oltava valmis muuttumaan. Älä rekrytoi erilaista persoonaa ja jätä häntä selviytymään yksin tai nujerra samaan muottiin muiden kanssa. Muutos tarvitsee ehkä juuri tällaisen sysäyksen, mutta liike syntyy vasta, kuun muutkin saadaan mukaan!

  1. Ei, testejä ei ole pakko tehdä

Jos haluat tehdä testejä, tiedätkö mitä tietoa niillä haetaan? Oletko valmis panostamaan niiden valmisteluun ja analysointiin? Mieti, ovatko testit perusteltuja ja riittävän ammattimaisia, vai voisiko niihin panostettavalla ajalla ja rahalla saada muilla tavoin tärkeämpää tietoa.

Etsitkö luotettavaa rekrytointikumppania?

Ota yhteyttä
Back To Top