Skip to content

Huolellista, henkilökohtaista ja hakijaystävällistä

Talousjohtaja Lauri Matikainen Renta Groupista on tehnyt Businessliken kanssa rekrytointiyhteistyötä jo lähes 10 vuoden ajan. Hän on kuljettanut kumppanuutta mukanaan myös vaihtaessaan yritystä.

– Aivan ensimmäisen kerran kuulin Businesslikesta vaimoltani, joka löysi Businessliken kautta uuden työpaikan noin 15 vuotta sitten isosta pörssiyrityksestä. Vaimoni oli tosi tyytyväinen Businessliken toimintaan rekrytointiyrityksenä, ja nimi jäi tuolloin minullekin mieleen.

ASENNE CV:N SISÄLTÖÄ OLEELLISEMPAA

Vuonna 2008 Lauri päätti ottaa itse yhteyttä Businesslikeen pyytääkseen rekrytointiapua silloiseen taloushallinnon tiimiinsä.

– Tuolloisella työnantajallani oli käytetty useampia kumppaneita, lähinnä alan isoja ketjuja, mutta tuntui, että kynnys esiteltyjen ehdokkaiden suhteen oli matala. Meille esiteltiin hakijoita, joiden osaaminen oli ’vähän sinne päin’. Hakijoista saimme vain niin sanotut tekniset tiedot eli pelkät CV:t sähköpostiin.
Lauri kertoo kuitenkin arvostavansa rekrytoidessaan enemmän persoonaa ja asennetta kuin CV:n sisältöä.

– Ammatillisesti voi oppia lähes mitä vaan, oikea tyyppi ratkaisee!

Heti ensimmäisestä yhteistyöstä lähtien Lauri on ollut tyytyväinen Businesslikeen rekrytointikumppanina, ja erityisesti sen tapaan hoitaa prosessit huolellisesti, asiakasta kuunnellen ja nopeasti. Palvelu tuntuu henkilökohtaisemmalta, ja Businesslikessa on aina tutut yhteyshenkilöt.

– Businesslikessa asiakkaan tarve kartoitetaan huolellisesti etukäteen. Tämä johtaa siihen, että minulle esitellään vain meidän tarpeeseen ja tiimiimme sopivia hakijoita. Saan kattavan ’short listin’ ehdokkaista, ja esittelyt pitävät sisällään kivasti tietoa myös CV:iden ulkopuolelta. Se on mielestäni todella hienoa!

– Arvostan myös sitä, että asiat hoituvat Businessliken kanssa nopeasti ja pysyn koko prosessin ajan hyvin kärryillä siitä, missä mennään. Voin kiireessäkin luottaa siihen, että Businessliken yhteyshenkilö pitää projektipäällikkönä langat käsissään ja huolehtii asioiden etenemisestä sovitussa aikataulussa.

TYÖNHAKIJOIDEN KOKEMUKSET KUMPPANISTA TÄRKEITÄ

Lauri selvittää usein myös työnhakijoiden mielipiteitä siitä, miten rekrytointikumppani on heidän mielestään onnistunut. Tieto on tärkeä, sillä rekrytointiyrityksen toiminta vaikuttaa suoraan myös asiakasyrityksen maineeseen. Businesslike on Laurin mukaan onnistunut myös tässä suhteessa hyvin. Talousjohtajana Lauri on halunnut aina olla mukana oman vastuualueensa rekrytoinneissa. Vain siten hän voi varmistua siitä, että valitut henkilöt todella sopivat kulloiseenkin tiimiin.

– Olen itse avoin ja helposti lähestyttävä tyyppi, ja toivon myös tiimissäni työskenteleviltä ihmisiltä avoimuutta. Henkilökemioiden toimivuus on todella tärkeää.

MUUTOSTILANTEISSA HYVÄ KUMPPANI ON KULLAN ARVOINEN

– Ulkoistettu rekrytointipalvelu toimii loistavasti esimerkiksi muutosvaiheessa, jossa lopullinen tilanne ja resursointitarve eivät ole vielä selvillä. Esimerkiksi Renta Groupissa on ollut kova kasvuvauhti ja samaan aikaan konsernin rakennetta on uudistettu. Kaikki taloushallinnon prosessit ja järjestelmät on uusittu ensimmäisen toimintavuoden aikana. Vielä joulukuussa ei tiedetty, mikä tilanne tulee keväällä olemaan, mutta oli todella paljon työtä ja kova kiire. Tarvittiin taloushallinnon ammattilainen avustamaan kiireessä. Löysimmekin oikean henkilön Businessliken kautta todella nopeasti.

MILLAISIA TYÖNTEKIJÖITÄ RENTA GROUPISSA ARVOSTETAAN?

– Meillä tärkeää on viihtyä ahkerassa työkulttuurissa. Arvostan uudistusmielisiä työntekijöitä, jotka uskaltavat ja haluavat kokeilla uusia asioita. Virheitä ei saa pelätä, mutta niistä pitää oppia. Itse pyrin luomaan aina ympärilleni sellaisen ilmapiirin, jossa erehdykset ovat sallittuja. Rento ja välitön ilmapiiri siivittää mielestäni tiimin parhaaseen tulokseen.

 

Renta on tuore suomalainen kone- ja laitevuokraamo, jonka toiminta käynnistyi alkuvuodesta 2016, kun kolme tunnettua alan yritystä, Telinekymppi Oy, Kehä-Kone Oy ja Jasoca Oy, yhdistyivät yhdeksi toimijaksi. Yhtiö tarjoaa modernit ammattikäyttöön tarkoitetut koneet, laitteet, telineet ja sääsuojat, logistiikan sekä asennus- ja purkutyöt maanlaajuisesta yli 20 toimipisteen verkostostaan. www.renta.fi

Etsitkö luotettavaa rekrytointikumppania?

Ota yhteyttä
Back To Top