skip to Main Content

Businessliken toimitusjohtajan poikkeuskevään katsaus

Maaliskuussa 2020 maailma mullistui ennen näkemättömällä tavalla; korona-pommi ilmestyi kuin tyhjästä, räjähti ihan vieressä ja sen jälkeinen sumu laskeutui kaiken tekemisen ylle. Ajatukset ja tunteet myllersivät myös meillä Businesslikessa laidasta laitaan. Hyvin pian kävi selväksi, että tilanne vaatii meiltä vahvaa sopeuttamista ja sopeutumista. Mitä ikinä korona-ajan jälkeen odottaakaan, on meidän oltava silloin täydessä iskussa ja entistä ketterämpinä vastaamaan uuden aikakauden haasteisiin. On muututtava, jotta selviytyy.

Kevät on ollut työntäyteistä aikaa, vaikka uusia rekrytointiprosesseja ei olekaan kevään aikana käynnistelty normaaliin tahtiin. Olemme hyödyntäneet poikkeusaikaa kehittämällä määrätietoisesti omia sisäisiä prosessejamme; modernisoineet ja puhdistaneet, digitalisoineet ja parantaneet. Etätyöskentely ja moni muukin meille uusi toimintatapa ovat sujuneet ensiodotuksien vastaisesti oikein hyvin. Haastattelut, palaverit, workshopit ja muu yhteydenpito kollaboraatiotyökalujen avulla ovat arkipäiväistyneet jo muutamassa viikossa ja niiden mukanaan tuomat hyödyt on noteerattu. Suurin haaste lienee ollut oman työyhteisömme etäkulttuurin luominen, sillä fyysinen yhdessä tekeminen, spontaanien ajatuksenlentojen jakaminen ja hetkessä ilmoille pärskäytetyt fiilikset ovat aina olleet vahva osa Businessliken toimiston kulttuuria.

Yksi merkittävä projekti, jota olemme kevään aikana yhdessä työstäneet, liittyy yrityksemme Vastuullisuusraporttiin. Olemme päässeet möyhimään pohjia myöten lähes 30-vuotisen olemassaolomme aikana juurtuneita ydinajatuksiamme, arvojamme, selkärangastamme asti tulevia eettisiä arvojamme. Ydinteemat ovat kirkastuneet yhdessä keskustelemalla ja tulemme koostamaan vastuullisuusteemasta tämän vuoden aikana myös julkaistavaa materiaalia. Jo nyt on selvää, että tavoittelemme edelläkävijyyttä, pidämme riman korkealla jatkossakin niin oman tekemisen kuin yhteistyökumppanien ja asiakasyritystenkin suhteen ja kunnioitamme rajojamme kaikessa.

Muutos ei ole ohi, se on vasta alussa. Tähän vuoteen tulee mahtumaan merkittäviä käsinkosketeltavia muutoksia, joiden tekemistä ohjaa pyrkimys teroittaa omaa kärkeämme vielä terävämmäksi ja paremmin uudessa ajassa asiakkaidemme tarpeita vastaavaksi. Palveluportfoliomme tulee täydentymään ketterillä ja dynaamisilla ratkaisuilla ja haluammekin tässä yhteydessä pyytää palautetta siitä, millaisissa asioissa voisimme olla avuksi juuri teidän organisaatiollenne. Olisiko teille hyödyllistä, jos hoitaisimme rekrytoinnistanne jonkun osaprosessin? Kaipaisitteko in-house rekrytoijaa määräajaksi? Jotain aivan muuta pika-apua tai pitkäaikaisempaa yhteistyömallia, jonka avulla pääsisitte keskittymään omaan ydintekemiseenne meidän huolehtiessa henkilöstöasianne kuntoon?

Olemme realisteja ja uskomme siihen, että monessa asiassa paluuta entiseen ei ole. Olemme myös toiveikkaita optimisteja. Aika johon poikkeustilan jälkeen saavumme, on varmasti haastavaa mutta sisältää todennäköisesti myös sellaisia positiivisia asioita, joita ei olisi syntynyt ilman raakaa ravistelua, armotonta itsetutkistelua ja pinnaa kiristävää pakkopysähtymistä.

Aurinkoista kevään jatkoa – voikaa hyvin!

Paula Väänänen

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä
Back To Top

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!