Skip to content

6 vinkkiä toimivan CV:n laadintaan

Työnhaku edellyttää monenlaista tekemistä – hyvän projektijohdon ja toimivat välineet. Mitä paremmin paneudut ja varustaudut, sitä varmemmin onnistut välttämään karikot ja pujottelet eri vaiheiden läpi sujuvasti. CV on työkalu, jonka tehtävä on raivata tiesi henkilökohtaiseen tapaamiseen – työhaastatteluun. Ja kun työkalu on tehtävään sopiva, on tavoitekin helpommin saavutettavissa.

Toimivan CV:n tunnusmerkit

1. Räätälöity

Mieti aina tarkoin kenelle CV:n kirjoitat ja millaista tehtävää ajatellen. Hyvä CV kolahtaa ensi silmäyksellä. Se synnyttää tunteen, että hakija on tehtävään sopiva. CV:tä voit helposti räätälöidä esim. alun yhteenveto-osiolla: profiili, summary, keskeinen osaaminen, nimeä se tyyliisi parhaiten sopivalla tavalla.

2. Selkeä

Kronologista CV:ä on helppo lukea. Aloita aina tuoreimmasta työkokemuksesta. Jos et epätyypillisestä taustastasi johtuen pysty laatimaan hyvää kronologista CV:tä, voit keskittyä osaamisiin ja tehtäväkokonaisuuksiin ja niputtaa niitä yhteen.

3. Informatiivinen

Nosta esiin haettavan tehtävän kannalta relevantteja näkökulmia, älä tyydy luettelemaan tehtävänimikkeitä. Mieti mitä osaamisestasi kannattaa nostaa esiin juuri haettavan tehtävän näkökulmasta.

4. Napakka

Älä vyörytä kaikkea tietoa. Keskity haettavan tehtävän kannalta oleelliseen ja pidä CV:si kohtuullisen mittaisena.

5. Siisti ulkoasu

Oikolue CV. Hyviä valmiita CV-pohjia löytyy esim. täältä . Visuaalisuus on tehokeino myös CV:ssä. Kuvallinen CV on hyvä! Valinta on kuitenkin aina sinun.

6. Faktan lisäksi tunne, motivaatio ja suunta tulevaisuuteen

Ole aito, mieti omia vahvuuksiasi tehtävään ja anna persoonasi näkyä!

 

Etsitkö luotettavaa rekrytointikumppania?

Ota yhteyttä
Back To Top