Elina Salo Vinkit Rekrytointiin

5 vinkkiä työnhakijan sitouttamiseen

1. Viestintä

Kysyin rekrytointeja työkseen hoitavilta kollegoiltani, mitä he pitävät tärkeimpinä kandidaatteja sitouttavina tekijöinä. Vastaus oli yksiselitteinen – viestintä. Kerro missä rekrytoinnissa mennään ja anna väliaikatietoa säännöllisesti.

2. Vastavuoroinen keskustelu

Give some and get some. Yhtä paljon kuin sinä haluat kuulla kandidaatista, hän haluaa kuulla teistä. Anna tilaa hänen kysymyksilleen ja kuuntele niitä avoimin mielin.

3. Avoimuus

Jos mielenkiintosi on herännyt, älä epäröi kertoa tätä avoimesti myös hakijalle. Tunne siitä, että olet kiinnostava, sitouttaa myös hakijaa. Ole avoin ja voit odottaa avoimuutta hakijalta.

4. Työnkuva, yrityskulttuuri ja tiimi

Pyri varmistamaan kohtaavatko ajatuksenne tehtävästä, yrityskulttuurista ja tiimistä. Herätä myös hakijan mielenkiinto ja kerro muutakin kuin mitä nettisivuiltanne saa selville. Kerro esimerkiksi mitä yrityksessänne arvostetaan, miten yksilön kehittymistä tuetaan ja millainen ilmapiiri yrityksessänne ja tiimissä on. Pyri antamaan kattava kuva, mutta älä lupaa liikaa – odotusten on oltava realistiset.

5. Ketterä rekrytointiprosessi

Pyri pitämään rekrytointiprosessi niin ketteränä kuin mahdollista. Älä venytä prosessia turhaan kiinnostavan kandidaatin osalta.

Jos käytät ulkopuolista konsulttia, pyydä hänet kurkkaamaan toimistoanne ja tulevaa esimiestä sekä tiimiläisiä. Näin myös konsultti osaa kertoa kandidaateille teistä tarkemmin omakohtaisen kokemuksen myötä ja etsiä varmemmalla otteella tiimiinne istuvaa persoonaa.

Ja lopuksi. Kaikessa on kyse HUMAN TO HUMAN! Asetu hetkeksi hakijan saappaisiin ja mieti, miten sinä sitoutuisit rekrytointiprosessiin ja innostuisit tehtävästä parhaiten?

Tarvitsetko apua rekrytointiin? Ota yhteyttä! Autamme mielellämme.

Elina Salo

Elina Salo

Rekrytointikonsultti

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Search