Elina Salo Businesslike

Työnhaun monimuotoisuus – Some ja perinteinen CV

Työnhaku on muuttunut monimuotoisemmaksi ja samalla vaativammaksi. Usein on tehtävä perinteinen CV, hakemuskirje ja täytettävä yrityksen sähköinen hakemus. LinkedIn-profiili ja verkottuminen olisi toivottavaa ja lisäksi löytyy liuta muita kanavia ja palveluita, joita työnhaussa voi hyödyntää. Hakijoita on paljon ja erottuminen haastavaa. Uuden työn löytäminen ei varmasti tunnu helpolta.

Some-kanavien viidakko

Markkinoilla on useita, erilaisia sosiaalisen median kanavia ja palveluita, jotka mahdollistavat ammatillisen profiloitumisen, verkostoitumisen ja työnhaun. Joihinkin voi perustaa oman profiilin, toisiin luoda visuaalisesti näyttävän CV:n, osassa tavoitteena on verkostoitua ja tuoda itseään ammatillisesti esille.

Tunnetuimmat alustat sosiaalisessa mediassa ovat LinkedIn, Twitter, Facebook, Pinterest ja Instagram. LinkedIn on arvioni mukaan näistä se käytetyin työnhaun kannalta. Edellä mainittujen lisäksi on liuta uudempia kanavia. Näistä nostaisin esille About.me ja Flavors.me, joihin voi luoda henkilökohtaisen sivun ja koota omat some-kanavat yhteen. Lisäksi löytyy Vizualize.me ja Re.Vu, joiden avulla voi luoda visuaalisemman CV:n. Enthuse.me:ssä itsestään voi tehdä jo kattavamman ammatillisen profiilikuvauksen.

Palveluiden fokus on hieman eri asioissa ja niitä käytetään osittain erilaisiin tarkoituksiin. Tutustu kanaviin ja valitse niistä itsellesi sopivimmat!

Se perinteinen, ”tylsä” CV

CV pitää mielestäni vahvasti pintansa eikä sosiaalisen median kanavat ole sitä vielä valtavirrassa ohittaneet.

Työssäni rekrytointikonsulttina ensikosketukseni työnhakijaan on edelleen perinteinen CV sekä rekrytointijärjestelmän kautta tullut hakemus. Jos ne herättävät oman mielenkiintoni, siirryn tarkastelemaan henkilön LinkedIn-profiilia ja kenties muita some-höysteitä. Lopulta tartun puhelimeen ja sovin tapaamisen.

Itselleni on tärkeää, että se perinteinen, jopa tylsäksi koettu CV on räätälöity kyseiseen tehtävään sopivaksi. Suosittelenkin tekemään CV:stä mielenkiintoisen ja houkuttelevan. Tuo CV:ssä esiin persoonasi ja osaamisesi. Perustele motivaatiosi ja panosta vahvasti sisältöön. Osoita sisällöllä, että olet miettinyt omaa osaamistasi suhteessa haettavaan tehtävään. Muista, että sisältö on vakuuttavampi kuin hienot muotoilut. Tarkista lopuksi kielioppi ja ulkoasu. Jos lisäät hakemukseen LinkedIn-profiilisi tai muita kanavia, varmistu, että ne on päivitetty ja antavat sinusta tehtävän kannalta oikean kuvan.

Mikä ohjenuoraksi

Neuvona tässä työnhaun viidakossa voisin tiivistää, että kaiken minkä itsestäsi yritykseen kerrot, on se sitten CV tai LinkedIn-hakemus, tulisi olla huolella mietittyä. Räätälöi kaikki mikä on räätälöitävissä. Massakirjeet eivät vakuuta. Hyvin mietityn ja toteutetun profiloinnin lopputuloksena on todennäköisemmin tapaaminen rekrytoijan kanssa.

Tutustu muihin työnhaun vinkkeihimme tai ole yhteydessä Businessliken konsultteihin jos kaipaat neuvoja työnhakuun. Autamme mielellämme!

Seuraa Businesslikea myös Facebookissa ja LinkedInissä ja näet kauttamme avautuvat työpaikat.

ONNEA TYÖNHAKUUSI!

Elina Salo

Elina Salo

Rekrytointikonsultti

Tilaa Businessliken uutiskirje:

Ota yhteyttä

Tilaa Businessliken uutiskirje

Piristämme päivääsi raikkailla työelämäteemoilla muutaman kerran vuodessa.

Kiitos uutiskirjetilauksesta!

Search